Joanna Przetakiewicz wie co dobre. Jadała w najlepszych restauracjach świata. Businesswoman ceni sobie jednak posiłki przygotowane w zaciszu swojej kuchni. To właśnie one sprawiają jej najwięcej radości.
Jednak jak na prawdziwą kobietę interesu przystało, Joanna nie ma czasu na wielogodzinne gotowanie. Dlatego często przygotowuje sałatki. Ta jest jej ulubioną na letni czas. Zdrowo, szybko, pysznie, sycąco i co najważniejsze - niskokalorycznie. Czy można sobie wyobrazić coś lepszego?
A jeszcze w dodatku taka żywność może poprawić nasz metabolizm. Lekkie jedzenie przyczynia się także do pozbywania się z organizmu toksyn. Coś wspaniałego! Nie czekaj i przetestuj już dziś!
Letnia sałatka Joanny Przetakiewicz. Składniki:
Sałatka:
- roszponka
- rukola
- gruszka
- ser pleśniowy
- czerwona porzeczka
- jeżyny
- truskawki
- opcjonalnie: maliny
- orzechy włoskie
Sos do sałatki:
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka soku z malin
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Letnia sałatka Joanny Przetakiewicz. Sposób przygotowania:
- Sałatkę możemy przygotować na dużym talerzu lub w misce.
- Na spód wykładamy rukolę i roszponkę.
- Ser pleśniowy kroimy w kostkę i wykładamy na sałatę.
- Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.
- Następnie dodajemy umyte i osuszone owoce: porzeczkę, jeżyny, truskawki przekrojone na pół oraz maliny.
- Orzechy prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi sałatkę.
- W małej miseczce łączymy 3 łyżki oliwy, 2 łyżki octu balsamicznego oraz łyżkę soku z malin.
- Sałatkę polewamy sosem. Gotowe!
Koniec roboty. Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.