Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Sernik Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi perfekcyjnie

20

Ania Bardowska z "Rolnik szuka żony" znalazła miłość w słynnym programie telewizyjnym. Ukochana Grzegorza świetnie sprawdza się w roli pani domu, a swoim życiem i kulinarnymi dokonaniami chętnie dzieli się z obserwatorami w sieci. Oto przepis na sernik według Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi!

Sernik Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi perfekcyjnie
Sernik od Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi (Pixabay, YouTube, Ania Bardowska)

Przepis na sernik Ani Bardowskiej z "Rolnik szuka żony" ucieszy podniebienia waszych gości. Uczestniczka słynnego show zaprezentowała obserwatorom, jak robi słynne ciasto. To smak jej dzieciństwa, którym uwielbia częstować maluchy i nie tylko. W dodatku robi się go ekspresowo. Zawsze wychodzi! Sekret tkwi w naczyniu żaroodpornym z wodą, ustawionym na dole piekarnika. Szczegółowy przepis na sernik przedstawiamy poniżej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo...

Zobacz także: Najpierw dom, potem zaręczyny? Marta i Paweł mają poważne plany

Przepis na sernik Ani Bardowskiej. Lista składników

  • 200 g masła
  • 400 g cukru pudru
  • 8 jaj
  • 1 kg białego sera
  • opcjonalnie - rodzynki

Przepis na sernik Ani Bardowskiej. Sposób przygotowania

  1. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  2. Oddzielamy żółtka od białek. Do cukru i masła dodajemy 8 żółtek. Wciąż ucieramy.
  3. Do przygotowanej masy dodajemy ser biały. Mieszamy. Jeśli robimy sernik z rodzynkami, namaczamy je przed rozpoczęciem gotowania. Odsączamy i dodajemy na tym etapie do serowej masy.
  4. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka na sztywną piankę. Przed ubijaniem można dodać szczyptę soli, jak radzi Ania Bardowska.
  5. Gdy dwie masy są gotowe, łączymy je i delikatnie mieszamy.
  6. Blachę do pieczenia wykładamy papierem, smarujemy masłem, przekładamy do niej przygotowaną masę sernikową.
  7. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 60 min.
  8. Na dół piekarnika stawiamy naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu płyn będzie parował podczas pieczenia i nasz sernik stanie się "soczysty".
  9. Gotowe! Po ostygnięciu można zabierać się do jedzenia. Smacznego!
Autor: WIP
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Przyrodnicy załamani. Ktoś zastrzelił Merle
Ludzie lądują w szpitalach w dwóch krajach. Winne borówki z Polski?
Eksperci nie mają wątpliwości. To najdroższe pożary w historii Kalifornii
Wielka akcja policji. Potrwa kilka tygodni
Już nie weźmie słoików. Znana emerytka leci do Chorwacji
Naukowcy proponują nową definicję otyłości. To koniec BMI?
Dramatyczne sceny w Biedronce. Mogło dojść do tragedii
Ochotniczka zginęła na wojnie. Jej zdjęcie widział cały świat
Wyniki Lotto 17.01.2025 – losowania Euro Jackpot, Multi Multi, Ekstra Pensja, Ekstra Premia, Mini Lotto, Kaskada
Awantura turystów w Tajlandii. "Polacy, nie róbcie tak"
Donald Tusk: Ochrona granic to święty obowiązek każdego rządu
Dwa tysiące osobników. To miasto zalały dziki
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić