Przepis na zupę kalafiorową zna niemal każdy. Ale ta od Magdy Gessler jest szczególnie dobra. Spróbuj, a nie pożałujesz. Palce lizać!
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler. Składniki:
- 1 średni kalafior
- 4 skrzydełka kurczaka
- 2 średnie marchewki
- 1 pietruszka
- 1 mały seler
- 1/2 pęczka kopru
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 mała cebula
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- sól
- pieprz
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler. Wykonanie:
- Pokroić marchewkę w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę.
- Kalafior podzielić na różyczki.
- Zalać skrzydełka litrem wody.
- Zagotować i usunąć szumowiny.
- Dodać warzywa i gotować do miękkości.
- Posiekać koperek i natkę pietruszki.
- Dodać do zupy, podprawić śmietaną.
- W zależności od preferencji kurczaka wyjąć lub podawać zupę z mięsem.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: