Serce z parówki to niecodzienny pomysł na śniadanie. Trzeba przyznać, że może nie jest to danie godne mistrza Amaro, ale miłośnikom bardziej swojskich klimatów powinno przypaść do gustu, zwłaszcza w Dzień Zakochanych.
Serce z parówki. Składniki:
- 150 g twarożku
- 2 łyżki śmietany
- 4 łyżki ketchupu
- 8 plasterków salami
- pieprz
- sól
- bułka
- 2 długie parówki
- 2 wykałaczki
- 1 jajko
- ketchup
- 10 kuleczek groszku konserwowego
- 6 plasterków salami
- 2 listki sałaty
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Balonowe serce z parówki. Wykonanie:
- Twarożek rozrób w miseczce ze śmietaną, ketchupem, pokrojonymi plasterkami salami, pieprzem oraz solą.
- Posmaruj nim obie połówki bułki i udekoruj ketchupem oraz groszkiem.
- Parówki przekrój wzdłuż, ale nie do końca.
- Odwiń boki na zewnątrz, łącząc ich końce wykałaczką.
- Serduszka ułóż na rozgrzanej patelni i wylej do ich środka roztrzepane jajko.
- Smaż na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy jajko w środku się zetnie.
- Gotowe serduszko wyzwól delikatnie z wykałaczkowego zatrzasku, udekoruj i podawaj.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: