Śniadaniowe muffiny to prosty sposób na szybkie śniadanie, ale nieco inaczej niż zwykle. O wiele więcej roboty nie ma, a można przygotować je nawet na zapas wieczorem. Najlepiej smakują ze świeżym chlebem i masłem lub ulubionym sosem. Można udoskonalić je dodając startą drobno marchewkę, boczek czy podpiec je z serem cheddar na wierzchu.
Śniadaniowe muffiny. Składniki:
- pomidor
- papryka
- czerwona cebula
- natka pietruszki
- kukurydza z puszki
- 6 jajek
- sól, pieprz
- mozzarella
- olej
Czytaj także: Sernik nowojorski. Z tego przepisu zawsze wychodzi
Śniadaniowe muffiny. Wykonanie:
- Pomidora, paprykę, cebulę i pietruszkę drobno posiekaj, mozzarellę zetrzyj na tarce
- Jajka wbij do miseczki, dopraw i chwile zmiksuj
- Dodaj do jajek warzywa i ser, wszystko wymieszaj
- Sylikonową formę do muffinek wysmaruj olejem
- Masę jajeczną wlej do formy
- Piecz 10 minut w 180 stopniach lub gotuj w kąpieli wodnej ok. 15 minut
Zobacz także: Domowy chleb żytni. Sposób na tańszą i zdrowszą alternatywę dla sklepowej drożyzny
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl