To sposób na łączenie smaków prosto z pięciogwiazdkowych restauracji. Można go wykorzystać przy robieniu pasty z makreli. By była jeszcze smaczniejsza niż zwykle, wystarczy dodać do niej dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Kwaśny smak doskonale połączy się ze słodkawym majonezem. Dzięki temu otrzymamy prawdziwą mieszankę umami!
Czytaj także: Świąteczna sałatka jarzynowa. Sekret Magdy Gessler
Przepis na pastę z makreli. Składniki:
- tusza wędzonej makreli
- cebula
- dwa średnie ogórki kiszone
- 2 jajka
- majonez
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz
Przepis na pastę z makreli. Wykonanie:
- Makrelę obierz ze skóry i wyciągnij ości
- Jajka ugotuj na twardo i obierz
- Cebulę i ogórki pokrój w małą kostkę
- Składniki wrzuć do jednej miski, dodaj majonez, koncentrat i dopraw pieprzem, zamieszaj
Czytaj także: Zdrowe placki ziemniaczane. Nie musisz ich smażyć
Zobacz także: Zobacz też: Wystarczy 3 razy w tygodniu. Skuteczna tarcza przeciw nowotworom
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl