Camembert zapiekany to bardzo proste, szybkie, a co najważniejsze — pyszne danie. W jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" restauratorka pokazała, jak zrobić tak proste zdanie szybko, a jednocześnie podać go efektownie. Przygotowanie zapiekanego camembertu nie powinno zająć nam więcej niż 30 minut.
Camembert zapiekany wg Magdy Gessler. Składniki:
- okrągły ser camembert
- rukola - 1 opak.
- pomidorki koktajlowe
- szczypiorek
- sos winegret
Czytaj także: Marynowana fasolka szparagowa. Lato w słoiku
Camembert zapiekany wg Magdy Gessler. Wykonanie:
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
- Ser przekrój tak, aby powstały z niego dwa równe krążki.
- Ułóż je pleśnią do dołu na brytfance.
- Włóż do piekarnika na 15-20 minut.
- W czasie pieczenia przygotuj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i liście rukoli.
- Po wyjęciu sera ułóż go na warzywnej kompozycji i skrop sosem winegret (ewentualnie samą oliwą z oliwek).
Czytaj także: Jajecznica po grecku. Idealna na upalne poranki
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl