Szybki zapiekany camembert. Przepis Magdy Gessler
Zapiekany ser to pomysł na prosty i pyszny obiad. Zasmakuje nie tylko wegetarianom, a całe wykonanie nie zajmie nam więcej niż 30 minut. Słynna restauratorka Magda Gessler ma też swój sposób na podanie zapiekanego camemberta.
Źródło zdjęć: © Getty Images
Camembert zapiekany to bardzo proste, szybkie, a co najważniejsze — pyszne danie. W jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" restauratorka pokazała, jak zrobić tak proste zdanie szybko, a jednocześnie podać go efektownie. Przygotowanie zapiekanego camembertu nie powinno zająć nam więcej niż 30 minut.
Niezwykły jarmark świąteczny. Mimo 30 st. C, cztery razy dziennie pada tu śnieg
Camembert zapiekany wg Magdy Gessler. Składniki:
- okrągły ser camembert
- rukola - 1 opak.
- pomidorki koktajlowe
- szczypiorek
- sos winegret
Czytaj także: Marynowana fasolka szparagowa. Lato w słoiku
Camembert zapiekany wg Magdy Gessler. Wykonanie:
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
- Ser przekrój tak, aby powstały z niego dwa równe krążki.
- Ułóż je pleśnią do dołu na brytfance.
- Włóż do piekarnika na 15-20 minut.
- W czasie pieczenia przygotuj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i liście rukoli.
- Po wyjęciu sera ułóż go na warzywnej kompozycji i skrop sosem winegret (ewentualnie samą oliwą z oliwek).
Czytaj także: Jajecznica po grecku. Idealna na upalne poranki
Źródło artykułu: o2pl