Bułeczki z twarogu to świetne rozwiązanie na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Najlepsze są zaraz po wyjęciu z piekarnika, ale na zimno są równie smaczne.
Bułki z twarogu. Potrzebne składniki:
- 250g twarogu
- 1 jajko
- sól
- 3 łyżki siemienia
- 1/2 szklanki otrębów
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki słonecznika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- opcjonalnie na wierzch: sezam, mak, czarnuszka
Czytaj także: Szybkie danie za grosze! Przepis na parówki po węgiersku
Bułki z twarogu. Sposób przygotowania:
- twaróg zblenduj z jajkiem
- dodaj resztę składników i wymieszaj szpatułka
- zwilżonymi rękoma formuj kule dowolnej wielkości i wykładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (można je lekko spłaszczyć)
- bułki posyp sezamem lub innymi dowolnymi ziarnami
- piecz w 190 stopniach przez ok. 20-25 minut
Zobacz także: Przepis na pyszne kulki serowe z nachosami
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl