Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych serwowanych na polskich stołach. Dzięki temu przepisowi dowiecie się jak zrobić pyszną jajecznicę, która jest idealnie kremowa. Nie ma tutaj magicznych dodatków, chodzi o technikę wykonania. Twoja rodzina z pewnością pokocha smak idealnie kremowej jajecznicy.
Przepis na jajecznicę idealną. Potrzebne składniki:
- 3 jajka
- masło klarowane
- sól
- pieprz
Przepis na jajecznicę idealną. Sposób przygotowania:
- Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
- Na patelni na UWAGA bardzo małym ogniu rozpuść masło
- Do rozpuszczonego masła wlej jaja i na JAK NAJMNIEJSZYM OGNIU smaż jajecznicę co jakiś czas delikatnie mieszając (a raczej przesuwając po dnie patelni) drewnianą szpatułką
- Jajecznicę należy robić bardzo bardzo powoli, nawet do 12 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni). Jajecznica musi stać się bardzo kremowa, bez żadnych grudek
- Przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Perfekcyjne jajka
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: ESO
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: