Banany są jednymi z najbardziej popularnych owoców, ale mało kto wie, jak dobrze smakują, gdy je podsmażymy. To prosta i szybka przekąska, która posmakuje każdemu. Poniżej publikujemy przepis na smażone banany według znanej polskiej kucharki Ani Starmach.
Przepis na smażone banany. Potrzebne składniki
- 500 g bananów
- 120 g mąki pszennej
- 50 g mąki ryżowej
- pół szklanki wody
- 1 limonka
- olej do smażenia (najlepiej kokosowy)
Czytaj także: Przepis na lody bananowe. Wystarczą dwa składniki i jesz pyszny deser!
Przepis na smażone banany. Sposób przygotowania
- Obierz banany i pokrój je na mniejsze kawałki
- Z limonki otrzyj skórkę i wyciśnij sok
- Dokładnie wymieszaj mąki, wodę i skórkę oraz sok z limonki
- Zamocz każdy kawałek banana w powstałym cieście
- Smaż na mocno rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru
Zobacz także: Niezawodny przepis na sernik z truskawkami i białą czekoladą
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl