Błyskawiczna zupa pomidorowa? To możliwe? Z tym przepisem tak! W dodatku jest tak pyszna, że lepiej przygotować zapas, bo znika z talerzy jeszcze szybciej niż powstaje. Smacznego!
Przepis na szybką zupę pomidorową babci. Składniki:
- puszka pomidorów w zalewie (wersja nowoczesna)
- ok. 1,5 l bulionu warzywnego
- 4 łyżki ryżu
- sól, pieprz - do smaku
- 100 ml kwaśnej śmietany
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Przepis na szybką zupę pomidorową babci. Wykonanie:
- Zagotuj bulion i wrzuć do niego pomidory z puszki wraz z zalewą.
- Pogotuj, aż pomidory się rozpadną.
- Dodaj ryż i gotuj, aż będzie miękki.
- Dopraw śmietaną - kwaśną śmietanę trzeba zahartować, wlewając do niej kilka łyżek gorącego wywaru, wymieszać i dopiero wtedy wlać do zupy. Dopraw do smaku.
- Podawaj z dużą ilością natki lub z porwanymi ręcznie listkami bazylii.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: