Już nigdy nie zjesz parówek inaczej! Oto przepis na smażone parówki z jajkiem sadzonym. Wyglądają i smakują obłędnie. Z pozoru pospolity produkt podany jest w ciekawym wydaniu. Dzięki tak przygotowanym parówkom z jajkiem sadzonym w środku śniadania nabiorą kolorytu, a Ty zachwycisz najbardziej wybrednych gości.
Przepis na parówki z jajkiem w środku - lista składników
- ulubione parówki (liczba dowolna)
- jaja (jedno jajko na jedną parówkę)
- sól i pieprz dla dodania smaku
- szczypiorek
- olej do smażenia
- wykałaczki (jedna wykałaczka na jedną parówkę)
Czytaj także: Żurek wielkanocny inaczej. Jeden składnik zmienia smak
Przepis na parówki z jajkiem w środku - sposób przygotowania
- Przekrój parówki na środku, zostawiając połączone końcówki.
- W powstałą dziurę włóż wykałaczkę. Zrób to tak, by z otworu powstała "łezka".
- Rozgrzej odrobinkę oleju na patelni.
- Połóż powstałą parówkową konstrukcję na patelni.
- Powoli wbij jajko w "łezkę".
- Poczekaj aż trochę się zetnie.
- Dodaj sól i pieprz.
- Posyp szczypiorkiem.
- Gotowe!
Nagranie z przepisem krok po kroku załączamy niżej.
Zobacz także: Wielki test parówek. Jednej nie mogli przełknąć
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl