Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Ten tor zrobisz bez pieczenia. Wychodzi dosłownie każdemu!

11

Szykuje się jakaś specjalna okazja? Potrzebujesz tortu, a nie chcesz wydać "milionów monet" na ciasto z cukierni? Wszyscy goście znają już twoje popisowe wypieki? Zaskocz ich tortem poprzecznym. Przygotujesz go bez pieczenia. Skorzystaj z tej rozkoszy dla kubków smakowych już dziś!

Ten tor zrobisz bez pieczenia. Wychodzi dosłownie każdemu!
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Torty z cukierni może i są wymyślne, piękne, a także dobrze smakują, ale w dobie szalejącej inflacji są też wyjątkowo drogie. Jednak nie musisz się już tym przejmować. Tort poprzeczny bez pieczenia przygotujesz szybko, sprawnie, z wykorzystaniem wyłącznie łatwo dostępnych składników.

Goście będą oczarowani jego wyglądem, a jeszcze bardziej fenomenalnym czekoladowo-orzechowym smakiem. Ten "wypiek" nie będzie cię też kosztował dużo pieniędzy ani czasu, bo przygotujesz go w mgnieniu oka.

Ma tylko jedną wadę - znika z talerzy w tempie ekspresowym. Jesteśmy przekonani, że ten wyjątkowy przysmak zagości na twoim stole na dobre. W końcu taki smak nieczęsto łączy się z przyjemną dla oka, oryginalną formą. Spróbuj, a nie pożałujesz. Niebo w gębie!

Tort poprzeczny bez pieczenia. Potrzebne składniki

  • 1000 g herbatników maślanych
  • 3 budynie czekoladowe
  • 1200 ml mleka
  • 300 g masła
  • 300 g nutelli
  • 400 ml śmietanki 30 proc.
  • łyżka cukru pudru
  • 50 g czekolady deserowej

Tort poprzeczny bez pieczenia. Sposób przygotowania

  • Około 1000 ml mleka zagotować z masłem.
  • Zalać pozostałym mlekiem z wymieszanymi budyniami.
  • Gotować aż powstanie gęsta masa.
  • Wystudzić.
  • Za pomocą miksera połączyć z nutellą.
  • Kremem łączyć herbatniki i układać wzdłuż brzegów tortownicy.
  • Smarować kolejne herbatniki i dokładać warstwy w kierunku środka.
  • Układać tak do wyczerpania składników.
  • Pozostały krem wyłożyć na wierzch.
  • Wstawić na noc do lodówki.
  • Ubić śmietanę z cukrem pudrem.
  • Po zdjęciu obręczy tortownicy posmarować wierzch i boki śmietaną.
  • Czekoladę zetrzeć i posypać wierzch tortu.
  • Udekorować według uznania.

I gotowe. Smacznego!

Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Ukraiński recydywista w Sopocie. Pokazał policjantom fałszywe prawo jazdy
Trzaskowski: Na spotkania w prekampanii jeżdżę prywatnym samochodem, urlopu nie planuję
Wypadek na roli. Nogę mężczyzny wciągnęła maszyna
PiS ogłosi swojego kandydata na prezydenta. Wiadomo już gdzie
Skrajnie osłabiony senior w Gdańsku. Jej reakcja uratowała życie 71-latka
Estonia. Tysiące niewybuchów na poligonie wojsk NATO
Łatwiejszy dostęp do pomocy psychologicznej dla nastolatków? "Zmiany od dawna oczekiwane"
Wywieźli ponad 600 opon. Smutny widok. "Las to nie wulkanizacja"
Groźny wypadek w Piotrkowie. Samochód wjechał w przystanek
Skandaliczna interwencja w Gdańsku. "Nie jestem zwykłym psem"
"Straszna tragedia". Szkoła żegna 14-letnią Natalię
Banan i kawałek taśmy klejącej. Kontrowersyjne dzieło sprzedane za miliony
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić