"Rosół Magdy Gessler jest fenomenalny!". Tak właśnie reagują wszyscy, którzy go zrobią. Zasmakuj tego gastronomicznego cuda już dziś.
Rosół Magdy Gessler. Składniki:
- 1 kura rosołowa
- 500 g szpondra wołowego
- 6 marchewek
- 6 pietruszek
- 2 cebule
- 1 por
- 1 seler
- 1/4 kapusty włoskiej
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego lubczyku
- 1 łyżka ziarenek pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka cukru
- 5 liści laurowych
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 5 goździków
- sól
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Rosół Magdy Gessler. Wykonanie:
- Mięso włóż do garnka.
- Marchewki, pietruszki i seler obierz. Pokrój je na mniejsze kawałki. Pora dokładnie umyj i lekko zgnieć. Kapustę pokrój na mniejsze kawałki.
- Cebule opal nad palnikiem.
- Wszystkie warzywa przełóż do garnka z mięsem. Wlej 3 litry zimnej wody. Dodaj wszystkie przyprawy oprócz soli.
- Kiedy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do małego i gotuj bez przykrycia 3 godziny. Powstałe w czasie gotowania szumowiny usuń za pomocą łyżki cedzakowej.
- Do garnka włóż natkę i lubczyk. Gotuj bez przykrycia na małym ogniu około 30 minut.
- Ugotowany rosół dopraw solą.
- Z rosołu wyjmij warzywa i mięso. Rosół przecedź przez drobne sitko.
- Podawaj z makaronem, pokrojoną w kostkę marchewką i posypany posiekaną natką pietruszki.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: