Domowe "Michałki"? Te pyszne cukierki od lat są jednymi z najczęściej kupowanych z różnych okazji. Jeśli jednak nie znajdziesz ich po drodze, lub zwyczajnie nie masz czasu na szukanie, nic straconego. Te z przepisu smakują tak samo, a nawet lepiej niż te sklepowe, a mama z pewnością ucieszy się z takiego prezentu w dniu jej święta. I wilk syty i owca cała. Smacznego!
Domowe "Michałki". Składniki:
- 1,5 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżeczki posiekanych orzechów np. nerkowców
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3 łyżeczki kakao
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Domowe "Michałki". Wykonanie:
- Do miski wrzucamy masło orzechowe oraz mąkę.
- Roztapiamy olej kokosowy i wlewamy do miseczki z masłem i mąką.
- Całość blendujemy.
- Dosypujemy kakao oraz posiekane orzechy i ponownie blendujemy na dość jednolitą masę.
- Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki na wysokość około 1,5 - 2 cm wysokości.
- Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
- Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki wielkości cukierków.
- W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i obtaczamy w niej nasze cukierki (dobrze, jeśli polewa odrobinę przestygnie, aby nasze cukierki nie rozkleiły się).
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: