Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. W trakcie tych świąt na polskich stołach pojawia się sporo jajek.
Do past czy też sałatek trzeba je pokroić w kostkę. Niejednokrotnie potrzebne są naprawdę spore ilości, co sprawia, że na krojenie jajek traci się dużo czasu.
Na szczęście są patenty pozwalające na usprawnienie tej czynności. Jednym z nich podzielono się na instagramowym profilu Budget Bytes.
Czytaj także: Prowokacja Jose Mourinho. Posypały się obelgi
Ekspresowe siekanie jajek. Wystarczy jedna rzecz
Do błyskawicznego pokrojenia jajek niezbędna jest metalowa kratka, którą wykorzystuje się do studzenia ciast. Należy położyć ją na misce, do której mają trafić jajka, a następnie przecisnąć przestudzone jajko przez kratki.
Właśnie tak robiliśmy w restauracji, gdy przygotowywaliśmy duże ilości sałatki z jajkiem - informują osoby prowadzące profil Budget Bytes.