Ciasteczka z Nutellą mają w sobie wszystko, o czym marzy prawdziwy łasuch. Słodycz, czekoladowo-orzechowy aromat, wilgotny środek i chrupiąca skorupka radują podniebienie. Z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet największy kulinarny amator. Robi się je ekspresowo z jedynie trzech składników, które prawdopodobnie masz już w swojej kuchni.
Czytaj także: Tiramisu w 5 minut. Banalnie prosty przepis
Przepis na ciasteczka z Nutellą. Potrzebne składniki
- 1 szklanka Nutelli
- 1 duże jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
Przepis na trzyskładnikowe ciasteczka z Nutellą. Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż blaszkę papierem do pieczenia.
- Nutellę oraz jajko umieść w dużej misce i wymieszaj za pomocą miksera, aż składniki utworzą jednolitą masę. Na końcu dodaj mąkę i ponownie dokładnie wymieszaj.
- Z masy uformuj równe kulki i ułóż je na blaszce. Kulki przygnieć lekko dłonią, by delikatnie się spłaszczyły.
- Ciasteczka piecz przez 8-10 minut, aż będą chrupiące na wierzchu i miękkie w środku.
Czytaj także: Przepis mistrza. Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza
Przed podaniem ciasteczka ostudź na kratce z piekarnika. Życzymy smacznego!