Do przygotowania wegańskiej czekolady możemy wykorzystać nasze ulubione dodatki. Najpopularniejsze są rodzynki, wanilia, migdały albo cynamon.
Wegańska czekolada: potrzebne składniki
- 200 g masła kakaowego
- 200 g oleju kokosowego
- 100 g cukru pudru
- 3 łyżki gęstego mleka roślinnego
- wybrane dodatki
Przeczytaj także: Czekolada jak ze sklepu. Prosty przepis do zrobienia w domu
Wegańska czekolada: sposób przygotowania
- Rozpuść olej kokosowy w garnuszku, następnie w osobnym garnku powtórz czynność z masłem kakaowym.
- Dodaj cukier puder do masła kakaowego i mieszaj, aż utworzą jednolitą masę.
- Połącz zawartość obu garnuszków i dodaj mleko roślinne oraz dodatki. Całość dokładnie wymieszaj, żeby wszystkie składniki się połączyły.
- Umieść gotową masę w foremce. Jeśli jej nie posiadasz, wykorzystaj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przeczytaj także: Prosty przepis na ciasto czekoladowe. Tylko 4 składniki
Wstaw wegańską czekoladę do lodówki. Odczekaj 2-3 godziny, aż masa zupełnie nie ostygnie. Smacznego!
Zobacz także: Zobacz też: Brownie - gratka dla fanów czekolady
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: