Bułki z patelni to doskonały pomysł na bazę pod śniadanie lub przekąskę. Są łatwe w przygotowaniu i można je zrobić bez użycia piekarnika.
Bułki z patelni. Potrzebne składniki:
- 450 g mąki
- 250 ml wody
- 1/2 łyżeczki soli
- łyżeczka suchych drożdży
Czytaj także: Ciasto czekoladowe bez jajek i mleka. Przygotujesz je w 30 minut
Bułki z patelni. Sposób przygotowania:
- w wodzie ciepłej wody rozpuszczamy sól
- mąkę przesiewamy i dodajemy do niej suche drożdże. Następnie dolewamy wodę z solą
- zagniatamy ciasto i zostawiamy na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia
- po tym czasie wałkujemy ciasto na około centymetr grubości
- z ciasta wykrawamy kółka jak do pierogów. Zostawiamy je na kolejne 30 min do wyrośnięcia
- po wyrośnięciu bułeczki smażymy na suchej patelni. Z każdej strony po około 30 sekund
Gotowe, smacznego! Spróbuj także naszego pomysłu na ekspresowy chleb oraz domowy makaron!
Zobacz także: Czekoladowe gofry
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl