Placki z zupki chińskiej na pozór brzmią niedorzecznie. Nic bardziej mylnego, w Japonii to prawdziwy hit! Do dania możesz dodać ulubione składniki. Najpopularniejsza wersja tego placka robiona jest z krewetkami lub paluszkami surimi i kukurydzą. Świetnie sprawdza się też pokrojona drobno szybka i tarty ser.
Czytaj także: Danie jednogarnkowe. Przepis na szybkie leczo
Przepis na placki z zupki chińskiej. Potrzebne składniki:
- zupka chińska (może być w kubku)
- jajko
- 80 g kapusty
- 3 łyżki mąki
- 100 ml wody
- ulubione dodatki
Czytaj także: Przepis dla miłośników sera. Gruzińskie chaczapuri
Przepis na placki z zupki chińskiej. Sposób wykonania:
- Pokrusz makaron, dodaj do niego załączoną przyprawę (możesz ją również zastąpić solą i pieprzem, wszystko zależy od dodatków, które dołączysz do dania)
- Kapustę drobno posiekaj w paseczki i dodaj do makaronu
- Do miski dodaj też jajko, wodę i mąkę, dodatki i wszystko wymieszaj
- Smaż placka na patelni pod przykryciem, po kilku minutach obróć do na drugą stronę
Czytaj także: Wegański smalec. Szybki przepis na pyszną pastę
Zobacz także: Ramen - japoński rosół w prostym przepisie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl