Brakuje pomysłu na obiad? Przychodzimy z odsieczą! Wystarczy usmażyć kilka naleśników, mięso, puszka pomidorów i gotowe. A jak naleśników będzie za dużo, to zostaną na jutrzejsze śniadanie z twarogiem.
Przepis na zapiekane naleśniki. Składniki:
- pół szklanki mąki
- jajko
- pół szklanki mleka
- pół szklanki wody
- mięso mielone
- cebula
- pieczarki
- zioła prowansalskie
- puszka pomidorów krojonych
- pół łyżeczki cukru
- sól, pieprz
- ser mozzarella
- masło do smażenia
Przepis na zapiekane naleśniki. Wykonanie:
- Mąkę, jajko, wodę i mleko dokładnie zmiksuj
- Na patelni rozgrzej masło i wylewaj ciasto, by usmażyć naleśniki
- Cebulę i pieczarki drobno posiekaj, zeszklij na maśle
- Dodaj mięso mielone, usmaż je i dopraw solą i pieprzem
- Farsz połóż na naleśniki, zawiń i układaj jeden obok drugiego w brytfance
- Pomidory wymieszaj z cukrem, solą, pieprzem
- Tak przygotowany sos wylej na naleśniki
- Wierzch posyp startą mozzarellą
- Piecz ok. 35 min w 180 stopniach
Czytaj także: Jajecznica po rosyjsku. Sekret wschodniej kuchni
Zobacz także: Tosty hawajskie. Smaczne śniadanie lub kolacja
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl