Kotlety z indyka faszerowane szynką, papryką i żółtym serem są ciekawą odmianą od tradycyjnych schabowych. Soczyste mięso idealnie będzie się komponowało z młodymi ziemniakami i np. pieczonymi warzywami. Taki posiłek dostarczy tobie i twoim najbliższym nie tylko dużo radości, ale również sporą ilość białka, które jest tak ważne do prawidłowego funkcjonowania układu kostnego.
Przepis na kotlety z indyka inaczej. Składniki:
- 0,5 kg piersi z indyka
- kilka plastrów szynki
- kilka plastrów ulubionego żółtego sera
- pół czerwonej papryki i pół żółtej
- 2 jajka
- słodka papryka w proszku
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- bułka tarta
- łyżka ziaren sezamu
Czytaj także: Hot dog prosto z Chicago. Jest jedna zasada, jak go jeść
Przepis na kotlety z indyka inaczej. Wykonanie:
- mięso z indyka pokrój w plastry, rozbij i dopraw solą, pieprzem i słodką papryką
- paprykę pokrój w słupki
- na każdym plastrze mięsa połóż plaster sera, szynki i pokrojonej papryki
- posyp natką pietruszki
- plastry mięsa złóż na pół
- kotlety obtaczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem
- kotlety z indyka smaż na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron
- kotlety podawaj np. z ziemniaczkami i pieczonymi warzywami
Zobacz także: Przepis na słynne lody Ekipy. Łatwo przygotujesz je w domu
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl