Pierogi można przygotować na wiele różnych sposobów. Najbardziej znane w naszym kraju to m.in. pierogi z serem i ziemniakami, kapustą i grzybami czy szpinakiem. A czy próbowałeś zrobić pierogi z mięsem z rosołu? Są niezwykle delikatne i aromatyczne, a w smaku wprost fantastyczne! Twoja rodzina je pokocha. Zachęcamy do zostawienia w komentarzu opinii na temat tego przepisu.
Przepis na pierogi z mięsem z rosołu. Potrzebne składniki
- 900 g mięsa z rosołu
- 3 marchewki z rosołu
- 1 mała pietruszka z rosołu
- 2 cebule
- 150 g wędzonego boczku
- pieprz, sól
- do ciasta na pierogi: 900 g mąki, 600 ml ciepłej wody, 70 ml oliwy, łyżka soli
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo...
Zobacz także: Sprawdzony przepis na wiosenną zupę z botwinki
Przepis na pierogi z mięsem z rosołu. Sposób przygotowania
- Cebulę oraz boczek pokrój na drobną kosteczkę i podsmaż na patelni.
- Mięso z rosołu (bez kości) zblenduj z marchewką, pietruszką i przyprawami.
- Do mięsa dodaj przysmażony boczek z cebulą i wszystko razem wymieszaj.
- Przygotuj ciasto na pierogi.
- Rozwałkowane ciasto faszeruj przygotowanym mięsem.
- Pierogi gotuj w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
- Pierogi z mięsem podawaj z rozpuszczonym masłem.
I nasze pierogi są już gotowe. Życzymy smacznego!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: ESO
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: