Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
aktualizacja 

Bosacka wzięła pod lupę skład kiełbasy. "Prawdziwy poemat"

97

Katarzyna Bosacka przeanalizowała skład kiełbasy dostępnej w Lidlu. Jak się okazało, "kiełbasa krucha z jagnięciną" w rzeczywistości zawiera jej zaledwie 2 proc. Dziennikarka zwróciła uwagę na skład. "Znajdziemy tu sól, cukier, solidną porcję sztucznych aromatów i aż dwa wzmacniacze smaku" - napisała.

Bosacka wzięła pod lupę skład kiełbasy. "Prawdziwy poemat"
Bosacka krytykuje kiełbasę z Lidla (AKPA, Instagram, @katarzynabosacka)

Katarzyna Bosacka to popularna dziennikarka i ekspertka w zakresie zdrowego odżywiania. Jest szczególnie znana z popularnych programów telewizyjnych o tematyce żywieniowej. Tym razem postanowiła dokładnie przeanalizować skład kiełbasy kruchej z jagnięciną od marki Pikok, dostępnej w sieci sklepów Lidl. Na swoim profilu w mediach społecznościowych podzieliła się uwagami na temat tego produktu, biorąc pod lupę wszystkie jej składniki.

Choć nazwa sugeruje, że to jagnięcina gra tu pierwsze skrzypce, rzeczywistość szybko sprowadza na ziemię. Jagnięciny mamy tu jak na lekarstwo, bo zaledwie ponad 2 procent - skomentowała.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Bosacka potwierdziła swój nowy związek! "Zmiana, która na początku wydaje nam się katastrofalna, jest finalnie dobrą zmianą"

Katarzyna Bosacka krytykuje kiełbasę z Lidla

Pozostałą część składu stanowi wieprzowina z dodatkiem indyka. To pozwala stworzyć, według Katarzyny Bosackiej, idealną kompozycję, by jagnięcina pozostała "dodatkiem".

Skład tej kiełbasy to prawdziwy poemat! Oprócz mięsnego trio znajdziemy tu sól, cukier, solidną porcję sztucznych aromatów i aż dwa wzmacniacze smaku: glutaminian sodu i rybonukleotydy disodowe, dla tych, którzy lubią, gdy smak dosłownie atakuje - napisała w poście na Instagramie.

Katarzyna Bosacka zwróciła uwagę, że w celu zapewnienia długotrwałej świeżości produktu, do kiełbasy dodano także konserwant – azotyn sodu. Ten związek chemiczny nie tylko pomaga w utrzymaniu świeżości, ale również nadaje mu charakterystyczny różowy odcień. Dodatkowo wpływa na poprawę smaku.

Trwa ładowanie wpisu:instagram
Autor: MAWI
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Świebodzin zdetronizowany. Nowy pomnik Jezusa będzie dużo wyższy
Groźna sytuacja na pokładzie samolotu. Ursula von der Leyen udzieliła pierwszej pomocy pasażerowi
Uchodzi za znienawidzonego. Jest lepszy niż kiedykolwiek wcześniej
Idealne do smażenia i do kanapek. Przepis na masło klarowane
Oburzyły ją seks-gadżety w chińskim sklepie. Mieszkanka Gdańska prosi o interwencję
Kosmiczna kwota. Tyle Rafael Nadal zarobił na kortach
Mają polskie korzenie. Będą kanonizowani. Papież podjął decyzję
Basen w Wielkopolsce zamknięty do odwołania. Wykryto groźną bakterię
Tajemnicze symbole na drzewach w Skandynawii. Kryją mroczną przeszłość
Rosjanie pokazali cel ataku jądrowego w Polsce. Gen. Polko: Sieją strach
Polacy jadą za granicę. Sprawdzamy, gdzie w tym roku można taniej polecieć
Kłopoty byłego reprezentanta Polski. Został zatrzymany przez CBA
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić