Jeszcze jakiś czas temu domowy majonez od Magdy Gessler kosztował 18 złotych. Później cena została podwyższona o pięć złotych. Dziś cena tego produktu to zatem już 23 zł.
Tyle zapłacisz za zaledwie... 200 g majonezu! Ze strony delikatesy.ufukiera.pl dowiadujemy się, że dostępność majonezu jest duża. To może oznaczać, że klienci generalnie się na niego nie rzucili.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Gessler chwali się, że ten majonez jest wykonywany według receptury jej babci. Termin wysyłki produktu to trzy dni. Możliwy jest jedynie dowóz na terenie Warszawy.
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni. Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem - tak o majonezie pisze Magda Gessler.
W skład tego produktu wchodzą między innymi wiejskie jaja. Poza tym użyto oleju rzepakowego, octu spirytusowego, czosnku, musztardy rosyjskiej, soli i pieprzu.
Szok. Tyle Magda Gessler chce za pół jajka
Ostatnio głośno zrobiło się też o cenach pozycji wielkanocnych u Magdy Gessler. Za pół jajka faszerowanego trzeba zapłacić aż siedem złotych!
Czytaj więcej: To nie żart. Tyle Gessler liczy sobie za pół jajka
Na tym jednak nie koniec. W ofercie pojawiły się również takie dania jak sałatka jarzynowa (41 zł za 300 g) oraz chleb na zakwasie, którego kilogramowy bochenek wyceniono na 35 zł, a także słoik pasty jajecznej za 33 zł za 200 g.
"U Fukiera" można również nabyć dania obiadowe, np. kaczkę. Pieczona w całości kosztuje 190 zł. Za kurczaka nadziewanego wątróbką i chałką trzeba z kolei zapłacić 135 zł, a za słoik gołąbków cielęcych - 85 zł.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.