Michał Korkosz przez lata sukcesywnie budował swoją pozycję na rynku internetowych twórców. Dziś uchodzi za jednego z najlepszych influencerów kulinarnych, a w internecie śledzi go prawie pół miliona osób na Instagramie, 250 tysięcy na TikToku i 130 tysięcy na Facebooku.
Jego talent kulinarny docenili producenci nowego programu "MasterChef Nastolatki", którzy zaprosili go do pracy przy nowej edycji show. Michał będzie wsparciem i łącznikiem między nastolatkami a social mediami. "Rozkoszny" w swoich relacjach w social mediach pokaże backstage programu i to, czego widzowie nie zobaczą na ekranie. My z naszą kamerą pojawiliśmy się na planie programu i zapytaliśmy go o nową przygodę, czyli pierwszy telewizyjny występ w dużej roli.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Jest to dla mnie nowe, wielkie, grube wyzwanie. To mój debiut w telewizji, nigdy nie byłem w tak wielkiej produkcji (...) Pierwszego dnia się stresowałem, ściskało mnie w środku. Pamiętam, jak 12 lat temu ja byłem gotującym nastolatkiem i oglądałem "MasterChefa" z wypiekami na twarzy. Zadawałem sobie to pytanie kilka razy, czy się nie zgłosić, ale byłem zbyt nieśmiały i zahukany. Kuchnia wtedy była dla mnie sanktuarium, gdzie odnajdywałem spokój. Moja obecność w "MasterChefie" teraz więc jest takim wynagrodzeniem kulinarnej kariery i tego, gdzie doszedłem - powiedział nam "Rozkoszny".
Bez wątpienia najwięcej Polaków będzie kojarzyć Michała z jego przepisem na sernik baskijski, czyli tzw. antysernik, który w ostatnich latach stał się prawdziwym hitem internetu. W okresie świątecznym na pewno każdy z nas widział na Instagramie choć część swoich znajomych, którzy chwalili się, jak im wyszedł ten sernik.
Faktycznie, tym daniem, za które jestem najbardziej wychwalany i nawet zdarzają się sytuacje, że ktoś podchodzi do mnie na ulicy i wręcz wykrzykuje to danie, jest sernik baskijski. To jest jakiś absolutny szał, miliony wyświetleń na moim blogu. Ludzie piszą mi, że pieczenie tego sernika stało się ich świąteczną tradycją - przyznaje.
Ten sernik jednak faktycznie jest naprawdę wyjątkowy, a przy tym bardzo prosty. Jest superkremowy, ma super skórkę karmelową, konsystencję lodów włoskich. Jest absolutnie przepyszny. Ostatnio były badania dotyczące viralów w social mediach i okazało się, że 1/3 Polaków zna sernik baskijski! To ogromna liczba i jestem dumny, że się do niej przyczyniłem - dodaje "Rozkoszny".
A jak na co dzień wygląda praca influencera kulinarnego? Ile czasu pracuje nad jedną tzw. rolką na social media? I jak rodzice zareagowali na jego udział w "MasterChefie"? Na te pytania odpowiedzi również znajdziecie w naszym materiale wideo.
Zobaczcie też nasz ostatni wywiad z gwiazdą ze studia Wirtualnej Polski. Gościem odcinka był Igor Herbut. Lider zespołu LemON opowiedział, dlaczego trzeba było czekać prawie 6 lat na ich nowy album "Piątka", czy chciałby powrotu show "Must Be the Music" oraz jak pracuje mu się z Sarą James:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.