Praca u Magdy Gessler to z pewnością marzenie wielu kelnerów czy kucharzy. Restauratorka prowadzi restauracje, w których dba o najmniejsze szczegóły. W czasie pandemii, gwiazda TVN przykłada szczególną uwagę do bezpieczeństwa gości i pracowników.
Magda Gessler udzieliła wywiadu, w którym zdradziła czego wymaga od swoich pracowników. Chodzi o COVID-19. Okazuje się, że pracownicy restauratorki mają robione wymazy przed każdym wejściem do lokalu. Według Gessler, to jedyne rozwiązanie, by ze spokojem chodzić do pracy.
Mój cały personel jest wymazywany i byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby ludzie, którzy wchodzą do restauracji, też byli testowani - powiedziała w rozmowie z Plejadą.
Takie zasady panują też na planach słynnych produkcji. Ekipa "Kuchennych rewolucji" czy "MasterChefa" również sprawdzana jest pod kątem koronawirusa. - Dzięki temu działamy, nagrywamy w bezpiecznych warunkach - twierdzi Magda Gessler.
Co pracownicy Magdy Gessler sądzą o wymazach
Pracownicy Magdy Gessler, jak twierdzi gwiazda, nie wykazywali sprzeciwu. Sami mieli wyjść z inicjatywą wymazów. Wszystko ze względów bezpieczeństwa:
Nie było co do tego dyskusji, sporu czy oporu. Mam bardzo świadomy i profesjonalny personel. W momencie, kiedy zobaczyli, że koledzy chorują, sami postanowili mieć poczucie bezpieczeństwa, bo jednak cały czas stykają się z całą masą ludzi. Szczególnie kelnerzy. Oni sami zdecydowali, że będą wymazywani. Nikt nie chce stracić pracy ani klientów. Nam naprawdę zależy, abyśmy funkcjonowali w bezpiecznych warunkach.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.