W wielkanocnej ofercie delikatesów Magdy Gessler pojawiły się m.in.: domowy majonez, sałatka jarzynowa, sos tatarski i pasta jajeczna. Wszyscy, którzy choć raz skosztowali przysmaków sygnowanych nazwiskiem znanej restauratorki, wiedzą, że za jakość trzeba słono zapłacić. Część osób może być jednak zaskoczona wysokimi cenami.
Święta z Magdą Gessler. Tanio nie będzie
Słoiczek pasty z wiejskich jaj z młodym szczypiorem o wadze 200 gramów w sklepie Magdy Gessler kosztuje 15 złotych. Dla porównania 10 jaj z hodowli ekologicznej kosztuje ok. 10-13 złotych, zaś szczypiorek maksymalnie 3 złote za pęczek. Doliczyć do tego należy trzystugramowy słoik majonezu za ok. 5-7 złotych.
Nietrudno wyliczyć, że pasta jajeczna Magdy Gessler to towar luksusowy. Za cenę małego słoiczka pasty jajecznej sami przyrządzić moglibyśmy znaczniej więcej domowego przysmaku.
A jak prezentują się inne propozycje wielkanocnych dań? Tutaj także nie możemy liczyć na przeceny. 200 gramów sosu tatarskiego to wydatek rzędu 17 złotych. Za jajka faszerowane szynką (5 połówek) zapłacimy aż 28 złotych.
Trudno obchodzić Wielkanoc bez żurku. Za 900 ml zupy według przepisu Magdy Gessler zapłacimy aż 45 złotych. Półkilogramowa foremka pasztetu z dziczyzny i grzybów to już z kolei 75 złotych.
Wielkanocne dania u Magdy Gessler. Można kupić je przez Internet
Choć oferta w restauracji "U Fukiera" kusi pięknymi zdjęciami i apetycznymi opisami, to ceny mogą dla niektórych być grubą przesadą. Nawet uwzględniając jakość produktu, która zawsze dla Magdy Gessler była priorytetem, są one dość wygórowane. Z pewnością znajdą się jednak osoby, które będą chciały spróbować smakołyków znanej restauratorki.
Warszawska restauracja "U Fukiera" to jedno z najstarszych miejsc należących do Magdy Gessler. Można w nim spróbować tradycyjnych, polskich dań z najwyższej jakości składników. Mimo że ceny w restauracji są stosunkowo wysokie, to nigdy nie brakowało w niej klientów, a stoliki niejednokrotnie trzeba było rezerwować z dużym wyprzedzeniem.
W związku z obostrzeniami sanitarnymi wprowadzonymi z powodu pandemii koronawirusa, restauracja została jednak zmuszona do ograniczenia swojej działalności. Magda Gessler zdecydowała, że w takim razie jadłodajnia będzie sprzedawać posiłki na wynos. Tak powstał sklep internetowy "Delikatesy u Fukiera"
Dostawa produktów Magdy Gessler obejmuje całą Polskę. W przypadku Warszawy, możliwy jest ich darmowy odbiór osobisty w restauracji "U Fukiera" na starym mieście. W przypadku wysyłki kosztującej 25 złotych, dostawa potrwa od 3 do 4 dni.
Obejrzyj także: Restauracja nie żałuje, że się otworzyła. "Ludzi na Podhalu jest ogrom"
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.