Grażyna Wolszczak ma wielu fanów, a w pewnym momencie uchodziła za jedną z najpiękniejszych polskich aktorek. Przed laty zagrała Yennefer w polskiej adaptacji "Wiedźmina", ale największą popularność dała jej rola Barbary Brzozowskiej w serialu "Na Wspólnej".
Wolszczak zdradziła swój sekret
64-latka wciąż jest aktywna zawodowo i pojawia się w różnych projektach. To motywuje ją, aby cały czas dbać o dobrą formę. W pewnym momencie jednak przytrafił się jej kryzys, gdy zobaczyła na wadze, że przybrała dość sporo kilogramów.
Problem pojawił się podczas pandemii koronawirusa. Wolszczak była zmuszona zawiesić działalność zawodową, dużo czasu spędzała w domu i pewnego dnia zauważyła, że nieco przytyła. Aktorka postanowiła jednak szybko działać.
Okazało się, że to nie jest takie proste. Stosowała różne diety, zdecydowała się nawet na głodówkę, ale zadowalających efektów nie było. Wtedy postanowiła, że zastosuje sprawdzony sposób i wyeliminuje z diety gluten. To był strzał w dziesiątkę.
- Wyeliminowałam go po raz drugi w życiu, nie ze względu na uczulenie, tylko zrobiłam sobie badania na nietolerancję pokarmową i rzeczywiście wyszło mi, że słabo toleruję gluten. Wtedy, kiedy odstawiłam gluten, schudłam 8 kilo i to było wspaniałe - mówiła Wolszczak w portalu jastrzabpost.pl.
Wiele osób jest uczulonych na gluten. W takim przypadku należy go wyeliminować z diety. Pamiętaj jednak, aby zrobić to dopiero po wykonaniu badań, a następnie konsultacji z lekarzem lub dietetykiem.
Czym objawia się uczulenie na gluten? Po zjedzeniu posiłku może dochodzić do wymiotów, biegunki lub wystąpienia pokrzywki skórnej. Gluten występuje w ziarnach np. życie, pszenicy lub jęczmieniu.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.