Magda Gessler otworzyła kolejną restaurację, tym razem w stolicy Wielkiej Brytanii. Lokal White Goose Bistro, bo tak się nazywa, oznacza "Białą Gęś" i ma przyciągać klientów w dużej mierze tradycyjną polską kuchnią. Lokal został otwarty 19 grudnia i mieści się w dzielnicy Stratford we wschodniej części Londynu.
W menu znalazły się m.in. żur staropolski z kiełbasą, rosół bursztynowy, pasztet królewski z dziczyzny z malinami, ogromny schabowy czy pół kaczki przygotowywanej tak, jak w restauracji "U Fukiera". Za zupy, przykładowo żur lub rosół, trzeba zapłacić około 6 funtów, czyli niemal 30 zł.
Ceny za dania główne wahają się od 9,90 funta do 17,90. I tak w przeliczeniu na złotówki np. za smażonego pstrąga trzeba zapłacić około 65 zł, a za schabowego około 69 zł. Za jeden ze starterów, tradycyjny tatar, cena wynosi zaś ok. 50 zł.
Jak słusznie zauważa "Fakt", warto zwrócić uwagę, że ceny w White Goose Bistro są zbliżone do cen w polskich lokalach restauratorki. Za żur w słynnej restauracji "U Fukiera" trzeba zapłacić 30 złotych, a za tatar wołowy 43 złote.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.