Anna Lewandowska - za pomocą swojego konta na Instagramie - poruszyła bardzo ważny temat. Żona Roberta przekazała swoją receptę na - jak to nazwała - "drogę do zdrowia".
Anna Lewandowska uczy, co i jak jeść
Lewandowska podkreśla, że kluczową kwestią jest to, by wybierać produkty z jak najkrótszym składem. Wynika to z faktu, że dodatki do żywności są bardzo chętnie stosowane przez producentów. Przez ich niekontrolowany nadmiar ciągle jesteśmy narażeni.
Czy wiesz, że … poświęcenie dosłownie kilku minut na przeczytanie etykiety ze składem żywności może cię uratować? - napisała Lewandowska na Instagramie.
Anna Lewandowska szczególną uwagę zwraca na dwa elementy: sól i cukier. Żona kapitana reprezentacji Polski podkreśla, że w codziennej diecie powinniśmy używać nie więcej niż jedną płaską łyżeczkę soli, czyli 5 g.
Pamiętajmy o ilości spożycia soli, bo jej nadmiar może powodować nadciśnienie i miażdżycę - skomentowała.
Cukier - według Lewandowskiej - jest dodawany do mięsa, jogurtów, keczupu, musztardy płatków śniadaniowych i pieczywa. Kobieta odsyła do słodzieł naturalnych. np. ksylitolu czy erytrolu, które dostarczają znacznie mniej kcal niż cukier rafinowany.
Post Lewandowskiej cieszy się dużą popularnością na Instagramie. Fani chętnie komentują wpis, dziękując za porady i dzieląc się swoimi spostrzeżeniami na temat zdrowej żywności.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.