Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
aktualizacja 

Fani zacierają ręce. Niebawem zjedzą kebsa u Lukasa Podolskiego

4

Już od dłuższego czasu fani Górnika Zabrze zacierają ręce. Lada dzień w ich mieście otwarta zostanie restauracja Łukasza Podolskiego. O nowym biznesie piłkarza mówi się już od kilku lat. Kluczowy był tutaj wybór lokalizacji. I chociaż w ostatnim czasie nie mówiło się o tym zbyt głośno, do sieci trafiło zdjęcie, po którym widać, że lokal jest już niemal gotowy.

Fani zacierają ręce. Niebawem zjedzą kebsa u Lukasa Podolskiego
Fani czekają z niecierpliwością, aż Lukas Podolski otworzy lokal (Facebook)

Kebabowy biznes Lukasa Podolskiego

Lukas Podolski dołączył do Górnika Zabrze latem 2021 r. Wszyscy oczekiwali, że piłkarski mistrz świata 2014 r. nie tylko przeniesie do Polski swoje piłkarskie zdolności, ale także - otworzy w naszym kraju kolejny swój lokal gastro.

Trzeba przyznać, że biznes gastronomiczny idzie mu całkiem nieźle, a jego restauracja w Kolonii jest bardzo popularna wśród turystów, zwłaszcza fanów piłki nożnej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Lukas Podolski zagra w Górniku Zabrze?! "Na takim transferze zyskałaby cała nasza ekstraklasa"

Już od dłuższego czasu mieszkańcy Zabrza wyczekują informacji o otwarciu lokalu piłkarza. W ostatnim czasie do sieci trafiło zdjęcie lokalu, z którego można wywnioskować, że jest on niemal gotowy i już tylko czeka na wpuszczenie klientów.

Zabrze czeka. Kebab Lukasa Podolskiego na ostatniej prostej

Informacja o tym, że lokal niebawem będzie skończony, wyszła nie od samego Podolskiego. Zdjęcie lokalu pojawiło się na profilu "Twoje Zabrze" na Facebooku. Widzimy na nim, że we wnętrzu lokalu jest już logo "mangal" oraz "Lukas Podolski 10", czyli te same, które widnieją w restauracji piłkarza w Kolonii. Są też już i krzesła i stoliki.

Trwa ładowanie wpisu:facebook

Wydaje się, że jedyne co jeszcze pozostało do zrobienia, to prace wykończeniowe i dekoracyjne. Nie wiadomo jednak, kiedy dokładnie Lukas Podolski zdecyduje się otworzyć swój lokal. Bo chociaż od strony obsługi gości wydaje się on wykończony, to nie wiadomo, na ile gotowe jest samo zaplecze gastronomiczne. A to jest de facto część najważniejsza, bo co z tego, że będzie gdzie usiąść, jeśli nie będzie czego jeść

Autor: EWS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Wybory 2025. PiS ogłosił nazwisko swojego kandydata na prezydenta
Zmarł właściciel ośrodka sportowego. Wcześniej ratował syna z pożaru
To święto od lat znane w Polsce. Mało osób wie o jego istnieniu
Powtórka wyborów wójta w Korycinie. Decydujący jeden głos
Wzrost liczby przyjęć do policji w 2024 roku. To koniec problemu wakatów?
W Polsce ta ryba trafia na talerze. Inne kraje zakazują sprzedaży
Sojusz PiS z Konfederacją? Zaskakujące wyniki badań
Max Verstappen mistrzem świata Formuły 1. Dokonał tego po raz czwarty
Tak będzie wyglądać McDonald's w 2050 roku? Koreanka pokazała nagranie
Lepiej tego nie rób. Mandat i punkty karne murowane
Niecodzienne sceny w brazylijskim zoo. Wskoczył do stawu z hipopotamami
Europejski kraj ostrzega przed komarami. Przenoszą choroby tropikalne
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić