Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
aktualizacja 

Fani zacierają ręce. Niebawem zjedzą kebsa u Lukasa Podolskiego

20

Już od dłuższego czasu fani Górnika Zabrze zacierają ręce. Lada dzień w ich mieście otwarta zostanie restauracja Łukasza Podolskiego. O nowym biznesie piłkarza mówi się już od kilku lat. Kluczowy był tutaj wybór lokalizacji. I chociaż w ostatnim czasie nie mówiło się o tym zbyt głośno, do sieci trafiło zdjęcie, po którym widać, że lokal jest już niemal gotowy.

Fani zacierają ręce. Niebawem zjedzą kebsa u Lukasa Podolskiego
Fani czekają z niecierpliwością, aż Lukas Podolski otworzy lokal (Facebook)

Kebabowy biznes Lukasa Podolskiego

Lukas Podolski dołączył do Górnika Zabrze latem 2021 r. Wszyscy oczekiwali, że piłkarski mistrz świata 2014 r. nie tylko przeniesie do Polski swoje piłkarskie zdolności, ale także - otworzy w naszym kraju kolejny swój lokal gastro.

Trzeba przyznać, że biznes gastronomiczny idzie mu całkiem nieźle, a jego restauracja w Kolonii jest bardzo popularna wśród turystów, zwłaszcza fanów piłki nożnej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Lukas Podolski zagra w Górniku Zabrze?! "Na takim transferze zyskałaby cała nasza ekstraklasa"

Już od dłuższego czasu mieszkańcy Zabrza wyczekują informacji o otwarciu lokalu piłkarza. W ostatnim czasie do sieci trafiło zdjęcie lokalu, z którego można wywnioskować, że jest on niemal gotowy i już tylko czeka na wpuszczenie klientów.

Zabrze czeka. Kebab Lukasa Podolskiego na ostatniej prostej

Informacja o tym, że lokal niebawem będzie skończony, wyszła nie od samego Podolskiego. Zdjęcie lokalu pojawiło się na profilu "Twoje Zabrze" na Facebooku. Widzimy na nim, że we wnętrzu lokalu jest już logo "mangal" oraz "Lukas Podolski 10", czyli te same, które widnieją w restauracji piłkarza w Kolonii. Są też już i krzesła i stoliki.

Trwa ładowanie wpisu:facebook

Wydaje się, że jedyne co jeszcze pozostało do zrobienia, to prace wykończeniowe i dekoracyjne. Nie wiadomo jednak, kiedy dokładnie Lukas Podolski zdecyduje się otworzyć swój lokal. Bo chociaż od strony obsługi gości wydaje się on wykończony, to nie wiadomo, na ile gotowe jest samo zaplecze gastronomiczne. A to jest de facto część najważniejsza, bo co z tego, że będzie gdzie usiąść, jeśli nie będzie czego jeść

Autor: EWS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Wyniki Lotto 17.01.2025 – losowania Euro Jackpot, Multi Multi, Ekstra Pensja, Ekstra Premia, Mini Lotto, Kaskada
Awantura turystów w Tajlandii. "Polacy, nie róbcie tak"
Donald Tusk: Ochrona granic to święty obowiązek każdego rządu
Dwa tysiące osobników. To miasto zalały dziki
800+ dla Ukraińców. Trzaskowski: jeśli mieszkają i płacą podatki w Polsce
Prorosyjscy hakerzy zaatakowali na Whatsappie. Wystarczyło jedno kliknięcie
Denerwuje cię Danielle Collins? Novak Djoković ma zupełnie inne zdanie
GRU szkoli dywersantów. Tak Rosjanie planują kolejne operacje w Europie
Kontrowersyjna wymiana Birmy z Rosją. To junta wysłała za myśliwce
Fenomenalna Izabela Marcisz. Drugie złoto na Uniwersjadzie w Turynie
Starcie gigantów. Świątek kontra Raducanu w Australian Open
Archeolodzy wprost zaniemówili. Niesamowite odkrycie w Pompejach
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić