Japońskie pierożki gyoza stały się hitem stołówki podczas igrzysk olimpijskich i paraolimpijskich w Tokio. Producent szacuje, że dostarczy aż 600 tysięcy sztuk pierożków do stołówki! A wszystko z racji tego, że sportowcy zajadali się japońskim przysmakiem, który jest podawany z nadzieniem mięsnym lub warzywnym.
Wielu olimpijczyków - w mediach społecznościowych - chwaliło tę potrawę. Siatkarz reprezentacji Stanów Zjednoczonych nazwał ten przysmak "bombą".
Warto dodać, że producent pierożków wykorzystał swoje "pięć minut" i już wypuścił na rynek limitowaną edycję tej potrawy - "For ATHLETE". W Japonii cieszy się dużą popularnością.
Czytaj także: Fame MMA pobiło rekord. Ujawniono, ile sprzedano PPV
Łatwo ją przyrządzić
Chcesz poczuć się jak olimpijczyk? Jesteś w stanie sam przygotować potrawę. To nie jest wcale takie trudne!
Gyoza to japońskie pierożki z cieniutkiego ciasta. Pierożki mogą być smażone lub gotowanie na parze. Wegepierożki gyoza nie potrzebują długiego gotowania, co sprawia, że obiad można zrobić w krótkim czasie.
Czytaj także: Co na to Ronaldo?! Jego partnerka pozuje nago na jachcie
Czytaj także: Co na to Ronaldo?! Jego partnerka pozuje nago na jachcie
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.