Iga Świątek i Carlos Alcaraz, jako obrońcy tytułów w Indian Wells, zostali zaproszeni na specjalny lunch, który odbył się na terenie Indian Wells Tennis Garden. Podczas spotkania serwowano tradycyjne potrawy z Polski i Hiszpanii, w tym pierogi i kanapki bocadillos.
Organizatorzy turnieju w Kalifornii wprowadzili nową tradycję, wzorując się na zawodach golfowych, organizując lunch dla mistrzów. Iga Świątek i Carlos Alcaraz byli pierwszymi zaproszonymi na to wydarzenie.
Iga Świątek zjadła lunch z Carlosem Alcarazem
Podczas lunchu Iga Świątek podkreśliła, jak ważne jest ciasto w pierogach, które uwielbia. - Uwielbiam je i te też są świetne. Uważam, że cebula jest naprawdę dobra - mówiła Świątek, siedząc przy stole z Alcarazem.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Iga Świątek rozpoczyna obronę tytułu w Indian Wells, gdzie rok temu triumfowała, pokonując w finale Greczynkę Marię Sakkari 6:4, 6:0. Jej pierwszy mecz w tegorocznym turnieju odbędzie się 7 marca przeciwko Caroline Garcii. Transmisje z turnieju będą dostępne na Canal+ Sport.
Spotkanie z mediami było okazją do rozmów nie tylko o tenisie, ale także o kulinariach. Świątek i Alcaraz wzięli udział w sesji zdjęciowej, a ich wspólny lunch stał się tematem rozmów wśród fanów tenisa. Media obiegły zdjęcia z ich spotkania i jednocześnie wywołały wiele uśmiechu na twarzach internautów, o czym świadczą licznie zamieszczane komentarze.
Iga Świątek wygrywała turniej Indian Wells dwukrotnie. Co ciekawe za pierwszym razem, w 2022 roku także pokonywała w finale Marię Sakkari podobnym wynikiem 6:4, 6:1. Jej pierwszą rywalką w tegorocznych zmaganiach będzie Francuzka Caroline Garcia.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.