Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Połączenie tych dwóch składników sprawi, że kilogramy szybciej polecą w dół

0

Wiele osób rezygnuje ze spożywania jajek ponieważ mówi się, że zawierają zbyt dużą ilość cholesterolu. To mit! Co więcej, okazuje się, że regularne jedzenie jajek w połączeniu z odpowiednimi produktami może pomóc nam schudnąć.

Jedzenie jajek może przyspieszać odchudzanie
Jedzenie jajek może przyspieszać odchudzanie (Getty Images)

Awokado

To warzywo zawiera tłuszcze jednonienasycone, które nie sprawią, że przytyjemy a wręcz przeciwnie. Jeżeli będziemy regularnie spożywać awokado z jajkiem, to połączenie to doda nam energii i wpłynie pozytywnie na nasz metabolizm.

Awokado jest bogatym źródłem witaminy A, C, E oraz witamin z grupy B, zawiera także magnez, kwas foliowy, fosfor i wapń. Poza tym posiada kwasy omega-3, zmniejszające ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego. Może ono być też świetną alternatywą dla masła i margaryny.

Szpinak

Zamiast zwykłej jajecznicy możemy zjeść jajka usmażone z dodatkiem szpinaku. Jego liście są niskokaloryczne, poprawią smak potrawy oraz wzbogacą ją o cenne składniki takie jak żelazo, które jest niezbędne do kształtowania mięśni. Szpinak zawiera również tylkanoid , który stopuje uczucie głodu oraz hamuje rozkładanie się tłuszczu w jelitach, co spowalnia trawienie. Poza tym zdrowy tłuszcz dodany do jajecznicy spowoduje, że dłużej będziemy czuli się najedzeni.

Czarna fasolka

Jajka można połączyć także z czarną fasolką, która zawiera cenny błonnik. Ten składnik sprawi, że uczucie sytości będzie towarzyszyło nam przez dłuższy czas. Poza tym wymiecie zalegające resztki przemiany materii z naszych jelit.

Owsianka

Owsianka to produkt często spożywany na śniadanie. Żeby urozmaicić ten posiłek możemy dodać do płatków owsianych jajko, banana, miód oraz rodzynki, które posiadają właściwości odchudzające. Rodzynki zawierają skrobię, która przez to, że powoli się rozkłada w organizmie hamuje apetyt i przyśpiesza spalanie kalorii. Owsianka z dodatkiem jajka jest dobra również dla diabetyków, ponieważ jej jedzenie pomaga w utrzymaniu stałego poziomu glukozy we krwi.

Autor: KAM
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Kiedy przycinać śliwę? Ten termin jest kluczowy
Brytyjscy eksperci ostrzegają. Ostrzegają przed 24 infekcjami
Nie chciał dać pieniędzy. Wstrząsające sceny w Nowym Targu
Wizyta króla Karola i królowej Kamili w Watykanie odwołana. Jest komunikat
Zdecydowali się na zablokowanie Facebooka. Podali powody
Pilny apel policji. Szukają zaginionej Anity Hurbańczuk
Sprzedali zatrutą galaretę. Oto co grozi małżonkom
Rosyjskie drony zaatakowały. Mikołajów i Krzywy Róg pod ostrzałem
Kiedy siać koper? Nie zrób tego za wcześnie
Doniesienia z granicy z Białorusią. "To nie przypadek"
Przygotowania do pochówku papieża? "Watykan ma swoje procedury"
Kontrole abonamentu RTV. Wiadomo w jakich godzinach pukają do drzwi
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić