Sok najlepiej pić rano przed pierwszym posiłkiem. W ciągu dnia nie powinno się spożywać więcej niż 3 filiżanki. Kurację oczyszczającą przeprowadzamy przez 5 dni. Po upływie tego czasu miksturę odstawiamy na tydzień. Podczas detoksu wątroby należy pamiętać o piciu odpowiedniej ilości wody (6 szklanek w ciągu dnia).
Składniki koktajlu:
4 marchewki,
3 jabłka,
4 buraki,
3 rzodkiewki,
2 ząbki czosnku,
2 łodygi selera.
Sposób przygotowania
Na początek jabłka, marchew, buraki i rzodkiewkę należy dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do sokowirówki. Otrzymany płyn wlewamy do kielicha blendera i dodajemy do niego czosnek oraz seler. Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy miksturę o gładkiej konsystencji.
Warzywno-owocowy koktajl zawiera nie tylko wiele cennych witamin i związków mineralnych, ale jest również bogatym źródłem błonnika pokarmowego i przeciwutleniaczy.
Sięgając regularnie po zdrową miksturę, skutecznie oczyścimy naszą wątrobę z toksyn, które powstały na skutek spożywania alkoholu i innych szkodliwych produktów spożywczych. Detoks wątroby sprawi, że procesy metaboliczne będą przebiegały sprawniej i tym samym łatwiej nam będzie pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.