Do przygotowania oczyszczającego napoju będziemy potrzebować:
- oliwy z oliwek,
- 4 łyżeczki soli Epsom,
- 1-2 grejpfrutów.
Przygotowanie do kuracji:
Pomimo tego, że detoks wątroby trwa tylko 24 godziny, rezultaty są zaskakujące, Zanim jednak rozpoczniemy kurację oczyszczającą, powinniśmy przez kilka dni spożywać dużo jabłek i soku jabłkowego. Dzień przed rozpoczęciem terapii co 2-3 godziny warto wypić szklankę soku z tych owoców. Z kolej w dzień, podczas którego będziemy oczyszczać wątrobę, rano należy zjeść lekki posiłek niezawierający mleka, masła i tłuszczu.
Sposób przygotowania mikstury i przebieg kuracji:
Sól należy rozpuścić w trzech szklankach wody. Dzięki temu otrzymamy cztery porcje napoju po 180 ml. Pierwszą z nich pijemy o godzinie 18:00, a drugą o 20:00. O godzinie 21:45 przyrządzamy następną miksturę. W tym do celu do słoika wlewamy pół szklanki oliwy i dodajemy 3/4 szklanki świeżego soku wyciśniętego z grejpfrutów. Zakręcamy pojemnik i potrząsając nim, dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. O godzinie 22:00 wypijamy przygotowany wcześniej napój. W drugi dzień kuracji rano tuż po przebudzeniu pijemy 3/4 szklanki wody z solą. Po upływie dwóch godzin pijemy pozostała część solnego roztworu. Po wypiciu pozostałej części mikstury należy się położyć i odpocząć. Pierwszy posiłek możemy zjeść dopiero po kilku godzinach. Warto pamiętać, żeby ta potrawa nie powinna być ciężkostrawna i zbyt obfita.
24-godzinny detoks jest niskokaloryczny, dlatego nie dostarczy do naszego organizmu odpowiednich zasobów energii niezbędnej do działania. Z tego względu najlepiej przeprowadzić kurację w dniu wolnym od pracy. Pamiętajmy, że terapia nie powinna być stosowana częściej niż 2 razy w ciągu miesiąca.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.