Zbliżają się święta wielkanocne. To ważny okres dla wszystkich osób wierzących. Udają się do kościoła, by uczestniczyć w różnych uroczystościach, a ponadto przygotowują wiele pysznych potraw, żeby odpowiednio świętować również w domu.
Jakie potrawy są charakterystyczne dla Wielkanocy? Nie ma świąt bez takich przysmaków jak:
- babka wielkanocna;
- sałatka z jajek;
- sałatka jarzynowa;
- jajka faszerowane;
- szynka faszerowana;
- smażonka;
- żurek z kiełbasą;
- mazurek przekładany;
- chrzanówka;
- sałatka wielkanocna;
- pasztet wielkanocny;
- sernik;
- pascha.
Wielkanoc 2021. Jak przyrządzić jajka faszerowane?
Przygotowanie jajek faszerowanych jest dziecinnie proste. Potrzeba tylko trzy składniki - 6 jajek, 5 plastrów szynki drobiowej i majonez.
Najpierw gotujemy jajka i obieramy ze skorupki. Później należy je przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Następnie żółtka mieszamy z szynką i majonezem. Na koniec to nadzienie umieszczamy w jajkach.
Czytaj także: Po 9 kwietnia koniec lockdownu? Ważne doniesienia
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.